FOOD

SUNDE BOLLER

 

26 17

Godmorgen derude, hvis i ikke ved hvad i skal bruge jeres søndag på – vil jeg forslå jer at bage disse lækre og sunde boller. De er så lækre og et sundere alternativ til de alm. boller. Vi bruger dem som burgerboller/madpakkeboller herhjemme.

6 dl. vand
50 g. gær
1,5 tsk. salt
4 spk. olivenolie
3 spk. hørfrø
900 g. speltmel (Den ene halvdel må gerne være fuldkornsmel)

Olivenolie og grof salt til pensling.

Vand, gær og salt blandes i en skål og tilsæt derefter hørfrø og mel, lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen – den skal være smidig og må godt klistre lidt.
Lad den hæve tildækket i 45 min.

Form derefter bollerne i den tykkelse og størrelse du ønsker (Husk de hæver i øvnen)
Bollerne efterhæver i 45 min, hvor efter de pensles med oliven olie og drysser med lækker groft salt.

Bages ved 250 grader i 15-20 min.

Server dem lune til en omgang “Lav-Selv-Burger” eller brug dem i madpakken.

/ Liselotte

(Opskriften er modtaget i forbindelse med mit livsstilsforløb hos Henriette Søvind)

Follow on Bloglovin - Like on Facebook - Follow on Instagram

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.