TRAVEL

NEW YORK CITY GUIDE

NEW YORK CITY GUIDEFlere af jer har spurgt om jeg vil fortælle/guide lidt om min tur til USA. Her havde New York, specielt interesse for jer. Jeg vil i dette indlæg fortælle om gode, centrale hoteller fantastiske shoppingmuligheder og spændende attraktioner.

Det var min 3 gang i New York og jeg elsker byen mere og mere for hver gang jeg besøger den, finder nye skønne oaser, lækre butikker og besøger de steder som jeg elsker. Jeg glæder mig allerede til vi forhåbentlig igen skal afsted. Min kæreste er heldigvis også blevet bidt af USA.

HotelletET GODT CENTRALT HOTEL:
En af de vigtigste ting for mig når jeg er ude at rejse, er et godt hotel – det er en stor del af ferien også selvom man “bare skal sove der”, ja ja, men det skal altså også have en super beliggenhed, være rent OG have eget badeværelse, hvertfald hvis det står til mig. (det gik op for mig at det eneste hotel, som jeg ike har billeder af er dette i New York, kan hvertfald ikke finde dem blandt mine knap 1700 billeder, bare fra New York, så i må tjekke hotellet mere ud på linket herunder)

Denne gang båede vi på hotellet, Manhattan Hotel at Times Square, og som i kan tyde af navnet har det beliggenhed ved times square ca. 2 min. gang derfra. Virkelig centralt og lækkert med gå afstand til bl.a. Rockerfeller Center, MoMa, Central Park south, 5 Ave. (masser af shopping) og meget meget mere. Hotellet koster mellem 1000-1200 kr. i døgnet og har en turistskat, man betaler ved check out på 21,5 doller pr. værelse pr. døgn. (Disse dækker b.la. for Wifi, pool, fitness mm.) Værelserne var store, rene og lækre. Har egetbadeværelse med badekar.

Hotellet er uden morgenmad, (kan dog købes i Lobbyen) Det er de fleste hoteller i USA – Det er meget In at spise ude og her er Starbucks, Donkin Dougnut, Coffe Bean eller en lokal Diner et oplagt bud, disse ligger over alt.

Derudover kan jeg anbefale hotellet HER, med en beliggenhed Uptown, nær Central Park. Jeg boede på hotellet i 2012, og vil bestemt ikke have noget i mod at bo der igen.

NEW YORK CITY GUIDESMUKKE UDSIGTSPUNKTER:
Der er et hav af smukke udsigts punkter i New York, udsigtspunkter som virkelig er et besøg værd hvis du besøger byen. Her er mine favoritter.

Empire State Building:
Hvis man ser billeder fra NYC er det næsten umuligt ikke at se Empire State Building, du kan købe billetter til enten 86. eller 102. etage og har her udsigt over hele Manhattan, Brooklyn Bridge og frihedsgudinden. Jeg har besøgt bygningen 2 gang, begge gange på 86. etage. Placering: 350 5th Avenue.

Rockerfeller Center (min favorit):
Mit yndlings udkigspunkt, måske fordi man herfra kan se smukke Empire og er tættere på Central Park. Udsigten er helt igennem fantastisk! I bunden af bygningen og gaderne omkring Rockerfeller, findes der et væld af butikker og spisesteder. Elevatorturen er en oplevelse i sig selv og på under et halvt minut er man på toppen af The Rock! Placering: 30 Rockefeller Center.

Prisen for at komme op i tårnene er omkring 250 kr. pr. mand.

Der udover kan jeg sige at det nye World Trade Center er åbnet, og er det højeste udsigtspunkt i New York – Jeg var ikke deroppe, men det er planen næste gang jeg skal til USA, tårnet ligger lige ved Ground Zero (mindepladsen for tvillingetårnene)

GrstisGRATIS OPLEVELSER:

Central Park, uden tvivl det smukkeste sted i New York, parken er gigantisk – så det er en gode ide at have forberedt hjemmefra hvis der er noget specielt man gerne vil se eller opleve i parken. Parken har mange lækre oaser fx.

Boat House, Central Park, hvis man er SATC fan, kender man stedet fra der hvor Carrie og Big falder i vander. Her ligger en restaurant og en lille bar, hvor man kan nyde en kold drink eller en lækker middag. (Dette er dog ikke gratis) Man kan dog gå rundt om søen og nyde de mange turister som sejler i robåd i søen.

Brooklyn Highs:
Her kan man sidde på græsset eller en af de mange bænke og kigge over på Manhattan, se de store ikoniske bygninger – som er højrere end man overhovedet kan forestille sig. Vi købte frokost hos Shake Schak (virkelig verdens lækreste burger) og nød dem på græsplænen med den smukkeste udsigt man kan forstille sig.
Det er også oplagt at tage en aftentur derover og opleve skyline oplyst – så smukt! Tag evt. metroen derover og gå tilbage over Brooklyn Bridge, så smukt!

Greenwich Village:
Det hyggeligste kvarter i New York, her er virkelig smukt. Hyggelige cafeer, butikker med unikke sager og upcomming designers.
Her finder du bl.a. Carries lejlighed (66 Perry St i West Village) Magnolia Backery, også kendt fra SATC og de laver virkelig de lækreste Cupcakes!
Bygningen fra Friends er også at finde herude. Har hørt at mange kendte bor i de hyggelige områder og det er bestemt forståetligt!

ShoppingSHOPPING:
Der er rigtig mange penge at spare når du shopper i USA især kendte amerikanske mærker som Calvin Klein, Levis, Nike, Marc Jacobs, Michael Kors mm. Amerikas byer rummer et hav af luksus butikker, spændende highstreet kæder og ikke mindst kæmpe outlet butikker, jeg har her nævnt et par af mine favoritter.

Macys, et stor center lidt ala. Magasin. Her er det vigtigt at du husker at oplyse ekspedienten om at du er turist så får du nemlig 10-15 % rabat på dine køb. Dette gælder dog ikke skønhedsprodukter. Butikken forhandler bl.a. mærker som Michael Kors, Calvin Klein, Givenchy, Michael Kors mm. Af skønhedsprodukter bl.a. Anastasia Beverly Hills, Bare Minerals og Mac (Ca. halv pris af herhjemme) Placering: 
151 W 34th St 

Nordstrom/Nordstrom Rack:
Nordstrom er der virkelig gode køb at gøre hvis man elsker eksklusive mærker. Butikken forhandler Gucci, Balenciaga, Chanel, Christian Loubutin, Diane Vin Furstenberg og mange billigere mærker som fx. Calvin Klein, Michael Kors, Daniel Wellington, Nike, Nine West mm.. En god blanding af dyrt og “billigt”
Nord Strom Rack: er outlettet hvor “gamle” varer ryger ud – her kan man være heldig at gøre gode køb – især designer ure, designer sko mm. Man skal have tålmodighed, der er mange stativer og mange mennesker. Placering: 60 East 14th Street.

Centery 21:
Et kæmpe “outlet” nær ground Zero. med, dame, herre, børnetøj, sko, accesories og skønhedsprodukter (Mærker som Michael Kors, Marc Jacobs, Calvin Klein, DVF, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren mm. Her kan man virkelig gøre gode fund, jeg købte billig parfume, make up pensler og en top fra Calvin Klein – Min kæreste shoppede helt amok og fik jakkesæt, underbukser, t-shirts, slips og bælter. Jeg fandt ikke så meget i butikken som jeg plejer, men det kræver også lidt tålmodighed. Placering:  22 Cortlandt Street

Marshalls:
I år var første gang jeg besøgte butikken, og det var faktisk ved en tilfælde, jeg så mange mennesker gå med store poser fra butikken, hvilket gjorde mig nysgerrig. Butikken har mange mærker, Michael Kors, Kenneth Colé, Calvin Klein, Levis mm. Jeg fandt et par lækre Michael Kors sandaler, til næsten ingen penge. Placering: 620 6th Ave

ROSS: 
Endnu et Outlet, som virkelig kræver tålmodighed – Vil næste kalde det en rodebutik, tøjet hænger på laaaange stativer. Man kan være heldig at finde en lækker Michael Kors eller Marc Jacobs taske her. Placering: 1372 Broadway

Saks Fift Ave:
HEAVEN!! Hvis man har den store pung med, butikken er næsten et besøg værd uanset om man har mange penge eller ej. Chanel, Gucci, Stella McCartney, Burberry er blot få af de mærker som kæmper om din opmærksomhed. De har en brudeafdeling, som ligner en milliard og har aldrig oplevet så mange ansatte samlet på et sted før. Placering: 611 5th Ave

Af billigere kæder kan jeg anbefale Forever 21, tøjet er billigere og på niveau med H&M, her kan man finde mange lækre sager, butikkerne er gigantiske og har noget indenfor alle stilgenre. GAP er også en favorit, her købte jeg en masse basic og træningstøj, priserne er lidt højrere end H&M men tilgengæld er det virkelig kvali og lækre materialer.
NYC
Dette var første del af min rejseguide til USA, jeg kommer med en, måske to mere for California og Las Vegas (tvivler på jeg kan have det hele i et)

Hvis i har spørgsmål til New York, vil jeg meget gerne se om jeg kan svare 🙂

/ Liselotte

Follow on Bloglovin - Like on Facebook - Follow on Instagram

11 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.