FOOD

GUINNESS CAKE – THE BEST CHOCOLATE CAKE


GUINNESS CAKE - THE BEST CHOCOLATE CAKE

GUINNESS CAKE - THE BEST CHOCOLATE CAKE

3

Uha, jeg er lidt bag ud med det hele.. Er bl.a. igang med at forberede dette års adventskalender, som jo allerede starter på om en uge.. Nu er det søndag, og jeg vil derfor lige dele en lækker opskrift med jer.

En af de beste og mest intense chokoladekager jeg kender er nemlig denne Guinness kage fra min Hummingbird bog. Jeg lavede den bl.a. til min kærestes fødselsdag, den er super lækker og svampet og har den lækreste frosting. Mhhh….

Ingredienser:
250 ml Guinness Øl
250 g smør (den usaltede slags)
80 g kakaopulver
400 g sukker
2 æg
1 tsk vanilje essens
140 ml mælk (helst sød eller let)
280 g hvedemel
2 tsk natron

½ tsk bagepulver

Cream Cheese Frosting:
50 g blød lurpak smør
125 g blød cream cheese – IKKE light
300 g flormelis

Kagen: Tænd ovnen på 170 grader (alm ovn). Varm guinness og smør langsomt op, til smøret er smeltet. Hæld den varme masse ned over sukkeret og kakaopulveret. Bland mælk, æg og vanilje sammen og bland det med sukkerblandingen. Bland de resterende ingredienser sammen i en stor skål. Hænd den halvvarme blanding i skålen og mix en hel del. Hæld derefter i springform og bag i omkring 45 min. Tjek med nål om den er færdig bagt.

Mængden her passer til en 23 cm springform, giver 3 bunde. Det er en klar fordel at smøre formen med smør og drysse den med mel bagefter. Det giver de pæneste kanter når man skal overtrække bagefter.

Cream Cheese Frosting: Pisk flødeost og smør ved middel hastighed til det er godt blandet. Tilsæt flormelis og pisk til alt er indarbejdet. Pisk nu i yderligere 5 min, indtil den er let og luftig. Pisk ikke for længe, da det kan risikere at skille.

Da kagen er meget intens anbefaler jeg at der serveres en masse friske bær til kagen. Velbekomme.

/ Liselotte

Follow on Bloglovin - Like on Facebook - Follow on Instagram

10 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.