Follow:
FOOD

LÆKKER BANANKAGE UDEN MEL OG SUKKER

 

LÆKKER BANANKAGE UDEN MEL OG SUKKERLÆKKER BANANKAGE UDEN MEL OG SUKKER

Jeg vil lige dele denne super lette opskrift på en lækker banankage uden mel og sukker med jer. Jeg viste den på Instagram @LiselotteA, den anden dag hvor jeg havde pyntet den med jordbær.. mmh!

Den er virkelig et hit herhjemme og hos vores gæster, den smager af “rigtig” kage, selvom den ikke indeholder hverken sukker eller mel.

Dejen:
1
 dl havregryn
112 dl mandler
150g dadler
5 bananer (modne)
3 æg
1 tsk vaniljepulver
1 tsk bagepulver
1 knsp salt
spsk olie
100g 70% chokolade
lidt smør eller olie (til at smøre springformen)

Glasur:
50 g. 70 % chokolade

Blend havregrynene og mandler til mel i en blender.
Fjern evt. sten fra dadlerne og blend dadler og bananer til en ensartet masse, og kom det op i en skål. Pisk derefter æggene i, et ad gangen. Kom havregrynsmel, mandelmel, vaniljepulver, bagepulver og salt i, og rør det hele sammen. Kom olie i, og pisk igen. Hak chokoladen, og vend det i dejen.

Smør en springform (24 cm), og hæld dejen heri. Bag banankagen i ca. 40 minutter ved 170 grader.
Hak chokoladen til glasuren, og kom det på den varme kage. Lad chokoladen smelte, og fordel den så som glasur.

Stil den evt. på køl inden servering. (Kan også fryses!)

Her kan du ind inspiration til andre sunde og lækre opskrifter. Jeg elsker selv at bage og lave sunde ting, som stadig smager lidt syndigt. Mmmh!

/ Liselotte

Follow on Bloglovin - Like on Facebook - Follow on Instagram

Related:

Previous Post Next Post

8 Comments

  • Reply Julie Mænnchen

    Ej hvor ser den bare lækker ud! 🙂

    20. marts 2016 at 10:09
  • Reply Frederikke S

    Hvor ser det godt ud – den skal jeg helt sikkert prøve 🙂

    20. marts 2016 at 17:16
  • Reply Eline Tychsen

    Den ser simpelthen så lækker ud!!! ☺️

    21. marts 2016 at 6:20
  • Reply Amy Dyrholm

    Oh my den ser lækker ud!! 😀

    21. marts 2016 at 8:32
  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.