LIFESTYLE

Køb af egen bolig – Vores gode råd og erfaringer

bolig

Da vi i 2015 fandt ud af at jeg var gravid, var vi enige om at vi ikke kunne blive i vores daværende 70 kvm. lejlighed i Nørresundby. I stedet gik vi igang med at lede efter et hus og blev begge forelsket i huset som vi bor i nu, som ligger i Aabybro.

Fra vi så huset og til vi skrev under gik der ikke mange dage, da vi ikke var de eneste som havde forelsket os i huset. Vi gik efter råd fra vores forældre hurtigt igang med at finde en dygtig boligadvokat, som kunne hjælpe og rådgive os. Der er virkelig mange ting man skal tage stilling til og sætte sig ind i når man er på jagt efter egen bolig. Vi holdte et møde med vores Boligadvokat, som satte os ind i de forskellige regler, gennemgik vores købsaftale og stod til rådighed under vores boligkøb. Desværre var vi så uheldige at købe et hus som ikke helt var som beskrevet i papirerne og startede ud med en kælder fyldt med vand, vandskade i spisestuen, et råddent tag på garagen og ja, jeg kan blive ved… Så allerede efter første dag i huset søgte vi råd hos vores boligadvokat.

Vi har nu boet i huset i lidt over et år og vi er lige blevet færdig med vores nye 90 kvm. garage, og er stadig i gang med at indrette os. Vi mangler stadig billeder til væggene, at få lagt nyt gulv, malet og istandsat trappen til første salen.

Mine gode råd til jer der er på boligjagt og som overvejer at købe bolig:
– Mærk efter, helt nede i maven – er dette hus det rigtige for jer. (vi vidste det med det samme vi så huset)
– Rådgiv dig med dine forældre, venner eller andre som har købt hus.
– Forhandle, forhandle, forhandle – hvis de ikke vil gå ned i pris så forhandle græsslåmaskine, havemøbler eller lign. med (det fortryder vi at vi ikke gjorde)!
– Benyt dig altid af en god Advokat til boligkøb (det er dumt at spare de penge). Søg evt. på “Boligadvokat priser” på nettet.
– Husk ejerskifteforsikringen (Vi trak nitten og valgte en forsikring som gik konkurs)
– Hav styr på budgettet når i flytter ind, der kommer mange uforudsete udgifter og helt nye udgifter.

Vi føler os snydt af vores ejendomsmægler og de tidligere ejere og hvis vi engang skal sælge vores hus overvejer vi stærkt at gå udenom ejendomsmæglerne og benytte os af det såkaldte selvsalg, selvfølgelig med hjælp fra en boligadvokat.

bolig
De smukke vaser er fra Kähler

 

I har måske set de smukke Unico vaser fra Kähler, både på min Instagram profil og her på bloggen. Vaserne er så smukke, fotogene og dekorative. Derfor har de også sneget sig med på en hel række billeder.  Forståeligt ikke?

Keramik er virkelig kommet frem i indretningen og vi ser det alle steder. De smukke Unico vaser fra Kähler er designet i samarbejde med Anders Arhøj, som egentlig er grafikker som jeg selv men har åbnet et studio hvor han mixer grafikken med keramikken.  Jeg virkelig beundre hans arbejde, med former og humoristiske tilgang til design. Jeg ejer flere af hans keramik genstande bl.a. de små spøgelser,.

De smukke vaser forhandles bl.a. hos Magasin og findes i to størrelser, i farverne rosa, min, mos grøn og gul. Jeg elsker lyse farver i indretningen og disse to pynter for det meste i vores spisestue. (Jeg elsker jo at flytte rundt på mit nips).

/ Liselotte

Follow on Bloglovin - Like on Facebook - Follow on Instagram

En kommentar

  • Eline Tychsen

    Mega fedt indlæg søde! Det tager vi uden tvivl med os – for vi vil gerne købe hus om 2 års tid, så det er så fedt at have råd og andres erfaring med i bagagen! 🙂 Og så ELSKER jeg altså din stil <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.