TRAVEL

Fantastisk endagstur til Göteborg med Stenaline

endagstur til Göteborg

Endagstur til Göteborg med Stenaline.

At rejse er at leve, skrev H.C. Andersen engang… Og jeg er helt enig, hvad enten det er en uge syd på, eller en endagstur til Göteborg eller et hvilket som helst andet sted, giver det mig altså bare en masse ny energi og overskud i en travl og hektisk hverdag.

Som flere af jer måske har set på min Instagram @LiselotteA ,var jeg med Stenaline på endagstur til Göteborg i sidste uge, i anledningen af åbeningen af det nye Outlet ombord på færgen Danica. Jeg havde inviteret min bedste veninde og rejsebuddy Maria med, både hende og jeg har et eller andet for Göteborg og har efterhånden besøgt byen en hel del gange og oplever hver gang nye spændende områder.

Vi startede ud med champagne og kransekage på kontoret i Stenaline terminalen, hvor søde Linda sluttede sig til os.  Her blev vi blev udstyret med bordingpass, middagsbilletter og fine Goodiebags. Vi startede ud i det nye Outlet, jeg var meget spændt, da jeg plejer at være ret god til at finde lækre ting i Outlets når jeg er på ferie og outlettet her var bestemt ikke en skuffelse …..

Outlet shopping

Outlettet rummer både en afdeling med herretøj, børnetøj, dametøj og accessories. Jeg udforskede mest dameafdelingen, hvor der bl.a. var mærker som Minimum, Pavement, Michael Kors, Calvin Klein, Vila, Only, Saint Tropez og mange mange flere, som jeg vil introducere jer for i videoen længere nede i indlægget.  Der udover er der et skønt udvalg beautyprodukter (Herunder bl.a. Redken og Victoria Secret) som også var at finde i vores Goodiebags.

Jeg forelskede mig i flere ting, bl.a. en Kimono fra Vila og et par støvler fra Pavement som jeg fortrød jeg ikke købte med hjem.
Jeg kom dog ikke tomhændede hjem, jeg købte nemlig et par espadrillers fra Pavement, som jeg har kigget på længe og som jeg fik til 50%. Dem skal jeg nok vise jer senere. Hvis i vil læse mere om Outlettet, kan i gøre det på Stealines hjemmeside lige HER

Efter vores tur i Outlettet havde vi et bord i restauranten hvor der er buffet og fri sodavand. Buffeten består af fisk, pålæg, forskellig kødretter og vegetarretter og til at slutte af med er der en lækker kagebuffet, fri softice, frugt og ost. Jeg bestiller altid buffet når jeg rejser med Stenaline, udvalget er fint, maden smager dejligt og man kan sidde og nyde maden med udsigt til havet.

Filmen her giver et godt indblik i vores tur (Det er min første video og jeg har en hel masse jeg skal have forbedret til næste gang, men jeg håber den kan give et godt indblik i den dejlige dag!)


endagstur til Göteborg

Mini guide til weekend eller endagstur til Göteborg

Selvom Maria, Linda og jeg var enige om hjemme fra at turens primære mål var shopping. Havde vi altså også tid til et par cafebesøg og tid til at nyde solen. Den første kop kaff nød vi i solen på min yndlingscafe Da Matteo, som udover at have denne lille hyggelige gårdcafe, også har en stor café i det gamle bageri lige ved siden af Atelleriet. Her laver de virkelig sprøde og lækre pizzaer, kager og friske juices. Stedet kan varmt anbefales og priserne er super fine (Da Matteo (Link) Magasingatan 17A)

En af mine yndlings Interiørbutikker er RUM21, som også har den hyggeligste gårdhave (det er bl.a. her mit outfitbillede øverst oppe er taget.) Hos Rum 21 køre de den nordiske stil og du har mulighed for at gøre et par gode køb af lækre designervarer, da den svenskekrone er i god kurs lige nu.
(Kyrkogatan 20-22, 411 15 Göteborg)

endagstur til GöteborgEn anden virkelig lækker interiørbutik er Atelleriet. Artelleriet er en kæmpe rå lagerbygning, med alt fra møbler, unikke skatte, planter, blomster og fede notesbøger! Butik er en anelse dyre end de mange andre lækre butikker, men er super god til at samle inspiration i og til at finde specielle varer som ikke er til at finde andre steder.
Svenskerne er rigtig god til at indrette deres butikker, så det nærmest føles som om at man går rundt i et hjem.
(Magasinsgatan 19, 411 18 Göteborg)

Jeg vil som sagt rigtig gerne lave en udførlig shopping/byguide til göteborg næste gang jeg kommer afsted. Jeg havde lidt udfordringer med at fange et par gode billeder i tøjbutikkerne, da udsalget er på sit højeste i Sverige lige nu og det mest af alt lignede den ene rodebutik efter den anden. Men trods alt rodet, fik jeg købt mig en ny blazer og en fed t-shirt, som jeg glæder mig til at vise jer.

Praktisk info:

Hvis i overvejer en endagstur til Göteborg, eller måske en weekend vil jeg lige dele lidt praktisk information med jer.
– Færgebilletter bestilles hos Stenaline HER og priserne starter ved 99 kr. t/r (Billigt ikke?)
– Parkering i Frederikshavn er lige uden for terminalen
– Er du interesseret i at spise ombord på færgen, er det en god ide at booke hjemmefra.
– Udover Outlettet på Danica, er der også en shop på færgerne, som sælger billig beautyproduker, spiritus og slik.
– Er i interesseret i en overnatning? så kan jeg anbefale hotel Grand Opera som ligger lige ved Nordstan
– Jeg fortrækker at tage sporvognen til midtbyen nr. 9 og 11. kører dig til centrum på 5 min. og holder lige ude foran Stenaline terminalen.
– Svenskerne er nemme at forstå og tilmed hjælpsomme, så spørg endelig om vej eller efter gode råd.

Jeg håber i kan bruge mine råd til en endagstur i Sverige, jeg håber jeg kan lave en mere udførlig shoppingguide næste gang jeg besøger Göteborg, men vi havde desværre “kun” 4 timer i land denne gang.

/ Liselotte

Indlægget er lavet i samarbjede med STENALINE

Follow on Bloglovin - Like on Facebook - Follow on Instagram

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.