Follow:
FOOD

Lillet sommercocktail med hyldeblomst og friske bær

– Indlægget er lavet i samarbejde med Lillet

Hej piger, det er ved at være længe siden jeg har del en opskrift med jer her på bloggen. Så det er på tide ikke? Selvom sommeren ikke har været den bedste, faktisk nærmest ikke eksisterende i år, vil jeg nu alligevel dele en sommer opskrift med jer.

Sommer i Danmark betyder grillfester, hygge til langt ud på natten med dem vi holder af og spandevis af vin og kolde cocktails.Opskriften jeg deler her, er på en lille aperitif som med stor fordel kan serveres en lun sommerdag eller aften for veninderne. Udover at den smager helt fantastisk er den også yderst nem at lave og tilmed pæne at se på. Cocktailens hovedingrediens er Lillet, som er en klassisk fransk aperitif. Aperitif stammer fra latin og betyder ”at åbne”.

Til denne cocktail har jeg brugt Lillet Blanc, som er produceret på druer fra Sèmillon, Sauvignon blanc og Muscadelle. Den delikate væske består af 85% vin og 15% frugtlikør fra appelsiner og citroner, der har lagret på egetræsfade i 8 til 12 måneder.

Opskrit på sommerens lækreste cocktail:


Til 1 glas skal du bruge:

1/2 dl. Lillet Blanc
1/2 dl. konc. hyldeblomstsaft
1 dl. tonic/danskvand

Pynt:
Du kan bruge mynte, agurk, lime, jordbær og isterninger.

Sådan gør du:
Kom Lillet Blanc i et glas sammen med hyldeblomstsaften. Kom derefter isterninger i og hæld tonic over. Pynt med mynte, agurk, lime og jordbær. Serveres evt. med sugerør, god fornøjelse!

Jeg håber i har fået lidt inspiration til en lækker, let og kølig sommercocktail. Cocktailen kan med fordel laves i en bowle og serveres derfra til større arrangementer. Bare husk en masse pynt og pæne sugerør!

Jeg har udover denne Lillet Blanc også fået tilsendt en Lillet Rose som jeg glæder mig rigtig meget til at smage og eksperimentere med, jeg deler en opskrift på endnu en cocktail inden længe.

Lillet forhandels bl.a. hos Føtex og har en vejl. pris på 140 kr. pr. flaske.

/ Liselotte

Follow on Bloglovin - Like on Facebook - Follow on Instagram

Related:

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Camilla Cecilie

  Hvor lyder det bare lækkert! Det drink skal jeg da prøve 🙂

  14. juli 2017 at 7:34
 • Reply Michelle

  I love this drink already. It look so fresh for summer. Might give it a try too. Lovely post, Liselotte <3

  Michelle

  15. juli 2017 at 8:09
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.