FOOD

MOTHER RESTAURANT – Økologiske havvands & surdejspizzaer


Prosciutto – tomat, mozzarella, prosciuto di Norcia, rucola & pesto

Jeg var så heldig at jeg være inviteret på Mother restaurant i Kødbyen, da jeg tidligere på måneden var i København. Jeg havde set særlig meget frem til denne aften, da jeg virkelig elsker italiensk mad og maden på Mother skulle være helt igennem fantastisk, så mine forventningerne var tårnhøje….

Linda og jeg tog en taxa mod Kødbyen (Som nærmest lå lige rundt om hjørnet på vores hotel), men vi ville undgå ømme fødder og den bidende kulde.
Da vi ankom til blev jeg meget overrasket, positivt selvfølgelig, for lokalerne var så fede og rå – jeg havde slet ikke forstillet mig stedet sådan. Vi blev taget godt imod af det søde og høflige personale og fik et fint bord ved vinduet, belysningen var hyggelig og intim og folk omkring os hyggede sig, grinede og nød de farvestrålende italienske retter.


Italiensk charcuteri, ovnbagte & marinerede grøntsager og  La Mozzarella

Vi fik skænket et glas køligt hvidvin, mens vi snakkede om dagens oplevelser og nød synet af tilberedningen af maden i det åbne køkken. Til forret fik vi serveret den ene lækre ret efter den anden, bl.a. det lækreste Focaccia med frisk oregano & hvidløg, nok det lækreste hvidløgsbrød jeg nogensinde har smagt. Dertil fik vi La Mozzarella, en frisk bøfmozzeralla med frisk og blød smag. Et kæmpe fad Antipasto misto – italiensk charcuteri, ovnbagte & marinerede grøntsager, self. i saltvand som Mother restaurant er kendt for og div. tørrede skinker, pølser og oste og et par lune retter kom også på bordet. Jeg kunne godt have nøjes med forretterne for de mættede simpelthen så meget, på den behagelige måde vel og mærke – for hos Mother kan man virkelig smage at der bliver kræset om detaljerne og brugt gode friske og økologiske råvarer!

Mother restaurant anvender havvand i maden i stedet for salt

Noget af det Mother er særlig kendt for er at bruge havvand i deres mad, det lyder måske sært men smagsoplevelsen er helt igennem fantastisk og frisk. Jeg tøvede lidt da den lille sprayflaske med havvand blev sat foran mig, men der gik ikke længe inden jeg tog modet til mig og sprøjtede vandet udover den lækre forret vi netop havde fået serveret. Mmhh, sikke en smags oplevelse.
Men hvorfor egentlig anvende havvand i madlavningen? Jo ser i, havvand har et stort indhold af mineraler og gode næringsstoffer og er på den måde særlig gavnlig for vores sundhed. Ved at anvende havvand i fx. surdejen, som Mother Restaurant anvender til alle deres pizzaer får pizzaerne er mere intens og naturlig smag og som et ekstra plus er en saltvands-pizza god både for din fordøjelse og booste din forbrænding. Jeg var endda så heldig at få saltvand med hjem, som jeg glæder mig til at eksperimentere med!

Hvis i vil se mere fra min aften hos Mother, kan i finde min Story under højdepunkter på min profil på Instagram, her har jeg nemlig gemt denne fantastiske aften til minde.


Økologiske havvands & surdejspizzaer på menuen….

Mother Restaurant har kun pizzaer på menukortet som hovedret og det gør bestemt ikke noget for en pizza elsker som mig. Så da vi havde nydt vores mange lækre forretter, bestilte jeg en pizza Prosciutto, som er min yndlings pizza og jeg blev bestemt ikke skuffet. Jeg kunne nemlig ikke spise op, pizzaen mættede meget, igen på den gode måde og man kunne virkelig smage råvarerne og kærligheden i maden.
Selvom vi ikke kunne klemme en bid mere ned, efter vores store og lækre pizzaer endte vi alligevel med at bestille en dessert hver – dessertkortet er self. også fyldt med lækre italienske desserter, Linda valgte den klassiske Tiramisu mens jeg hoppede på favoritten Panna cotta med karamel eller kandiseret appelsin.

Maden var helt igennem fantastisk, stemningen var perfekt og personalet var dygtige, imødekommende og venlige. Jeg sender mine varmeste anbefalinger til Mother restaurant og skal helt sikkert besøge dem igen næste gang jeg besøger København, for det her – det var virkelig en oplevelse ud over det sædvanlige! I kan se meget mere om stedet og deres meget spændende menuer på deres hjemmeside .

Et ekstra lille tip Mother har også en anden restaurant kaldet Mother Wine, hvor der er mulighed for vinsmagning og for at spise i deres store italienske køkken, det ser virkelig spændende ud og det er helt sikkert et sted jeg vil besøge når jeg engang kommer til København igen.

/ Liselotte

Follow on Bloglovin - Like on Facebook - Follow on Instagram

6 kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Instagram

– CONTACT ME –

– CONTACT ME –

For business please contact:
everyday-couture@live.dk